Βαγενά Σοφία

ΒΑΓΕΝΑ ΣΟΦΙΑ

Ονομάζομαι Βαγενά Σοφία. Γεννήθηκα το 1972 στην Αθήνα. Από 2 ετών έχω μεγαλώσει στην Πετρούπολη. Είμαι παντρεμένη με το Βασίλη Γκίκα, τακτικό καθηγητή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχουμε δύο παιδιά, το Νικόλα, 15 ετών και την Έλενα, δεκατριών.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου με ένα πρώτο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα με άριστα και αυτό μου επέτρεψε να συνεχίσω με τη στήριξη υποτροφιών τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στους τομείς της γλωσσολογίας και της λογοθεραπείας στη Βρετανία (ΜΑ ιn Applied Linguistics, Reading University & MSc in Clinical Communication Studies, City University).Αφού εργάστηκα σαν λογοθεραπεύτρια στην Αγγλία, επέστρεψα στην Ελλάδα όπυ για κάποια χρόνια εργάστηκα στο Ίδρυμα Θεοτόκος ενώ παράλληλα ίδρυσα το κέντρο ειδικών θεραπειών Λόγος και Επικοινωνία (www.logosepikinonia.gr). Παράλληλα παρακολούθησα πλειάδα σεμιναρίων. Αυτή την περίοδο, διευθύνω τον χώρο μου και παρέχω εποπτείες σε άλλους θεραπευτές.

Η κοινωνική προσφορά είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου, γι΄’αυτό και έχω βραβευτεί στο παρελθόν από το Χαμόγελο του Παιδιού. Μέσω συνεργασιών με φιλανθρωπικούς οργανισμούς, στον χώρο μου, προσφέρουμε δωρεάν συνεδρίες σε αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Θεωρώ ότι ‘έχω πολλά να προσφέρω στην πόλη μου λόγω ακριβώς της εμπειρίας μου στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και της ψυχικής υγείας. Έχω τόσο επαγγελματική εμπειρία όσο και πείρα ζωής. Επίσης διαθέτω τον δέοντα δυναμισμό όταν πρέπει και καλές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

Κοινοποίηση σε:
Scroll to Top