Πολιτική Προστασία

ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Με σωστή οργάνωση, υποδομή και αυτοθυσία των εργαζομένων & των εθελοντών 

Η σωστή οργάνωση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, η υλικοτεχνική μας υποδομή (ίδια μέσα), η συνδρομή όλης της Διοίκησης του Δήμου, η συμπαράσταση των συμπολιτών μας, των εθελοντών, (ιδιαίτερα των νέων), αλλά κυρίως η αυτοθυσία των εργαζομένων μας, ανέδειξαν τον ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η κακοκαιρία, η φωτιά, και η χιονόπτωση.

As γίνουμε όλοι μας το φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά μας και ας τους μάθουμε από νωρίς την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού. 

Ο Δήμος Πετρούπολης σε όλα τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, παρέμεινε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Με συντονισμένες και μεθοδικά σχεδιασμένες ενέργειες της Διοίκησης και με αυταπάρνηση των εργαζομένων του Δήμου, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη. Δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στο βουνό για πρώτη φορά. Αποκτήσαμε ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα και το Θέσαμε στη διάθεση της ομάδας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Δημιουργήσαμε δύο πυροφυλακεια στη «Ζαχαρίτσα» προκειμένου να εντοπίζεται έγκαιρα ενδεχόμενη πυρκαγιά στο βουνό από τους φύλακες – εθελοντές. Οι εθελοντικές ομάδες πυροφύλαξης, βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, τοποθετήσαμε στο βουνό σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ, 5 δεξαμενές σε δύο διαφορετικά σημεία (εκ των οποίων το ένα συνδέεται με δίκτυο αυτόματης πλήρωσης), από τις οποίες μπορούν να πάρουν νερό ελικόπτερα σε ενδεχόμενη πυρκαγιά, για την έγκαιρη κατάσβεσή της. Στον καιρό της πανδημίας, η Πολιτική Προστασία προέβη σε συνεχόμενους ιμεκασμούs – απολυμάνσεις σε στάσεις λεωφορείων, πλατείες, σχολεία, παιδικούς  σταθμούς, δημόσια κτίρια, χώρους συνάθροισης κοινού και δημοτικά λεωφορεία, για να αντιμετωπιστεί ο Cονίd-19. 

Scroll to Top