ΠΑΧΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΠΑΧΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΧΙΔΟΥ ( Αντιδήμαρχος, Καθηγήτρια  Φυσικής,  Πληροφορικής)

Ονομάζομαι Χρυσάνθη Παχίδου, μητέρα  του Γεράσιμου και της Ειρήνης Περγάρη και σύζυγος του γυμναστή και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ, Δημοσθένη Κάβουρα.

Εργάστηκα ως καθηγήτρια αρχικά στις Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ και ως μόνιμη εκπαιδευτικός στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, όπου διατηρώ την οργανική μου θέση ως Χρυσάνθη Περγάρη μέχρι το 2005 και ως Παχίδου μέχρι σήμερα.

Η ασχολία μου με τον Πολιτισμό ξεκίνησε συμμετέχοντας ενεργά σε Πολιτιστικούς Συλλόγους Πετρούπολης και Ιλίου και συνεχίστηκε στην Εκπαίδευση. Το 1996 δημιούργησα τη Μαθητική Θεατρική Ομάδα ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ του 2ου Γυμνασίου Πετρούπολης της οποίας επί 23 χρόνια ήμουν υπεύθυνη, ανεβάζοντας  μουσικοθεατρικές παραστάσεις με επαίνους και βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες.

Τη σχολική χρονιά  2012-13 αποσπάστηκα σε σχολεία της Χίου ως εκπαιδευτικός,  ταυτόχρονα όμως δημιούργησα την Ομάδα Μαθητικού Θεάτρου 1ου &  3ου Γυμνασίου Χίου ανεβάζοντας κι εκεί  θεατρικές παραστάσεις στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και στο Θέατρο Καστρομηνά.

Επιπλέον υπήρξα:

  • Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).
  • Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής και Σκακιστικής Ομάδας στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης.
  • Γενική Γραμματέας στη Διοίκηση του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» και μέλος του Χορευτικού Συγκροτήματος Παραστάσεων.
  • Υπεύθυνη λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πετρούπολης.

Συνδύαζα πάντα τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, την εξάσκηση του πνεύματος και του σώματος. Συμμετείχα επί πολλά χρόνια σε σκακιστικούς αγώνες Κυπέλλων και Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων  (Α & Β΄ Εθνικής) ως αθλήτρια  των  Συλλόγων «Άγγελος Σικελιανός», «Γυμναστικός Σύλλογος Ιλίου» και «Σκακιστικός Όμιλος Πετρούπολης», αλλά και σε ομάδες Παραδοσιακών  χορών, Λάτιν και Τζαζ.  Έχω πάρει μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης ως κολυμβήτρια και εξακολουθώ να αθλούμαι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης  έως σήμερα.

Το 2019, για πρώτη φορά, έθεσα υποψηφιότητα και εξελέγην  Δημοτική Σύμβουλος  με την Αδέσμευτη Δημοτική Ενωτική Κίνηση (ΑΔΕΚ). Ο δήμαρχος Στέφανος Γαβριήλ  Βλάχος  μου έκανε την τιμή και με όρισε από το 2019-2021 Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και από το 2021 έως σήμερα υπηρετώ την Πετρούπολη ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Νεολαίας.

Στην τετραετία αυτή στην Διοίκηση του Δήμου υπήρξα μέλος :

  • της Οικονομικής Επιτροπής
  • της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
  •  της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΕ) και
  • Πρόεδρος της  Δημοτικής  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως Αντιδήμαρχος, εργάστηκα όλη τη θητεία  μου με ευσυνειδησία, πάθος, ευθύτητα και ειλικρίνεια, με αγάπη στο συνάνθρωπο  και στους συνεργάτες μου δασκάλους και δημοτικούς υπαλλήλους, υπηρετώντας την πόλη μου με το πείσμα της μικρασιάτισσας και προάγοντας  τον Πολιτισμό και Αθλητισμό χωρίς να αλλοιώσω τις αξίες και τις αρχές που μου έδωσαν οι γονείς μου.

Το όραμα για την αγαπημένη μου γενέτειρα την Πετρούπολη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, είναι πολλά αυτά που ονειρεύομαι και θέλω να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί με τον άξιο δήμαρχο και αξιόλογο άνθρωπο Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο, την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ και τη δυνατή ομάδα μου, τους εργαζόμενους στη Δ/νση Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πετρούπολης.

Αν έχετε εκτιμήσει το  έργο μου και μοιράζεστε το όραμά μου,  ζητώ ευγενικά να μου δώσετε την ψήφο σας για να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ !!!

Κοινοποίηση σε:
Scroll to Top