Όλη η αλήθεια για το Εθνικό Στάδιο της Πετρούπολης

Για 9 ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια της διοίκησης της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), από το 2010 έως το 2019, ο χώρος γνώρισε την πλήρη εγκατάλειψη και αφέθηκε στην τύχη του…

——
Σε ποια έτοιμη μελέτη εκβραχισμού αναφέρεστε κύριε Σίμο;
Η μόνη μελέτη που κατατέθηκε, ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είναι ΑΥΤΗ η μελέτη.
Σας παραθέτουμε την  υπ’ αριθμ.191/2022 ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πετρούπολης, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2022, με τίτλο: «MΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ».

Βρισκόμαστε στην Αγία Τριάδα στο υπό κατασκευή Εθνικό Στάδιο της πόλης.

Εδώ σε αυτό το σημείο χθες (12/10/2023) ο κ. Σίμος είπε αρκετά ψέματα και θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Όπως βλέπετε έχουν χαραχτεί τα κουλουάρ γιατί το έργο αυτό έχει ξεκινήσει το 2008.

Ξεκίνησε το 2008, φτιάχτηκαν οι υποδομές, χαράχτηκε ο χώρος, έγιναν οι επιχωματώσεις εκεί που χρειαζόταν και το 2010 όταν φύγαμε εμείς από τη διοίκηση, ανέλαβε η διοίκηση του ΚΚΕ από το 2010 έως το 2019.

Από το 2010 μέχρι το 2019 δεν έκαναν απολύτως τίποτε!

Το άφησαν στην τύχη του το Στάδιο, κινδύνευε η εργολαβία να χαθεί, όπως και έχει παγώσει η εργολαβία, με αποτέλεσμα 1,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαμε δεσμεύσει τότε στη Γενική γραμματεία Αθλητισμού να βρίσκονται εκεί ακόμα θαμμένα μέσα στα συρτάρια του Υπουργείου.

Είχαμε φέρει τότε έναν καθηγητή του Πολυτεχνείου, τον κύριο Καβαδά, ο οποίος μας έκανε μία μελέτη για την άρση της επικινδυνότητας του ιστάμενου βράχου, την οποία και αυτήν «την έβαλαν στα συρτάρια».

Αλλά έπρεπε να επικαιροποιηθεί αυτή η μελέτη γιατί η κατάσταση έχει αλλάξει από το 2008.

Οπότε έπρεπε να γίνει ουσιαστικά μία επικαιροποίηση. Προχωρήσαμε με το που αναλάβαμε το 2019 σε μία καινούργια περιβαλλοντική μελέτη, σε μία καινούργια μελέτη αποκατάστασης της επικινδυνότητας των πρανών. Έχει ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη, το έχουμε εντάξει στη χρηματοδότηση της περιφέρειας και είμαστε έτοιμοι για να δημοπρατήσουμε.

Συμπέρασμα, επί εννιά (9) χρόνια η διοίκηση ΚΚΕ με τον κ. Κοτσαμπά και τον κ. Σίμο δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Εγκατέλειψαν τον χώρο όπως τον είχα αφήσει εγώ το 2010 που έφυγα. Οπότε δεν πρέπει να μιλάνε για το Στάδιο, γιατί ενέχονται ουσιαστικά στο γεγονός ότι δεν συνεχίστηκε το έργο και βέβαια εμείς είμαστε αποφασισμένοι με τις μελέτες που έχουμε κάνει και με τη μελέτη άρσης της επικινδυνότητας, να δημοπρατηθεί αμέσως το έργο και να τελειώσει μέσα στο 2024.

Το 2019, που οι πολίτες της Πετρούπολης μας εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση του Δήμου, ένα από τα πρώτα μελήματά μας ήταν να προχωρήσουμε το Στάδιο. Ένα Στάδιο που είναι απαραίτητο για την πόλη, ένα Στάδιο που είναι απαραίτητο για τα παιδιά, ένα Στάδιο που είναι απαραίτητο για τις ομάδες. Ένας χώρος εξαιρετικός. Ένας χώρος που για δέκα (10) χρόνια είχε γνωρίσει την εγκατάλειψη. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να ολοκληρώσουμε τη μελέτη των πρανών, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες. Έγινε έλεγχος σε όλα τα ρήγματα. Προτάθηκαν λύσεις και το τέλος του 2021 η μελέτη εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης.

Το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, δηλαδή μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί. Ολοκληρώνουμε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων μέσα στο χρόνο και στις αρχές του χρόνου το έργο δημοπρατείται και η πόλη θα αποκτήσει αυτό που της αξίζει, ένα Στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών, ένα Στάδιο που θα μπορεί να φιλοξενήσει όλους.

Παράλληλα δε σταματήσαμε. Κατασκευάσαμε ένα τοίχο βραχοπτώσεων ώστε το μικρό Στάδιο, το βοηθητικό, να είναι ασφαλές για την άθληση και το παιχνίδι των παιδιών. Ανακατασκευάσαμε τον τάπητα. Ανακατασκευάσαμε το φωτισμό, βάλαμε καινούργιο φωτισμό LED.

Φτιάξαμε βοηθητικό γήπεδο. Αναδιαμορφώσαμε τον περιβάλλοντα χώρο. Και όλα αυτά με τα ελάχιστα χρήματα, μιας και τα περισσότερα έγιναν με τα τεχνικά συνεργεία της πόλης μας.

Ο χώρος αυτός, το Εθνικό Στάδιο της Πετρούπολης, εγκαταλείφθηκε κυριολεκτικά από το 2010 μέχρι το 2019 όταν διοικούσε την πόλη το ΚΚΕ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όπως εγκαταλείφθηκε αυτό το στάδιο και έμεινε στην τύχη του, έτσι θα εγκαταλειφθούν και όλα τα μεγάλα έργα που έχουμε αρχίσει αυτή τη στιγμή, τα έχουμε δρομολογήσει, τα έχουμε χρηματοδοτήσει. Είναι ευνόητο ότι με τη λογική αυτή, η Λαϊκή Συσπείρωση θα τα αφήσει και αυτά στην τύχη τους.

Για να μη γυρίσει πίσω η κατάσταση, για να μη γυρίσει πίσω η Πετρούπολη στα πέτρινα χρόνια του ΚΚΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε ένα παράθυρο στο μέλλον, για την πόλη, για τα παιδιά, για τους κατοίκους!

Κοινοποίηση σε:
Όλη η αλήθεια για το Εθνικό Στάδιο Πετρούπολης
Scroll to Top