ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Ονομάζομαι Φλωρεντία Κωστορρίζου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πετρούπολη όπου διαμένω μέχρι και σήμερα.

Φοίτησα στο 9Ο Δημοτικό, στο 6ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης. Είμαι Οικονομολόγος απόφοιτη του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στις Στρατηγικές Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, στο Επιχειρησιακό Management και στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας( ΤQM).

Έχω στο ενεργητικό μου πολυάριθμα σεμινάρια αναφορικά με τα ‘’Σύγχρονα Μοντέλα Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων’’, την ‘’Εμπειρία Πελάτη’’, τις ‘’Γενικές Αρχές Λογιστικής’’ και την ‘’Τραπεζική Διοίκηση’’. Η διατριβή μου με θέμα ‘’Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα,, είχε λάβει το πρώτο βραβείο στο Κέντρο Ερευνών το 2007. Ομιλώ 3 ξένες γλώσσες , Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Εργάζομαι ως στέλεχος στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο χώρο της Λιανικής Τραπεζικής εδώ κι 16 χρόνια με συνολικά 21 έτη εργασιακής εμπειρίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Είμαι παντρεμένη με τον Καρδιολόγο της πόλης μας Καζαντζίδη Σωκράτη και μητέρα 3 αγοριών.

Πάντα πίστευα πως ο άνθρωπος εξελίσσεται όταν συνδυάζει τις γνώσεις του και την επαγγελματική του κατάρτιση, με αγαπημένα ενδιαφέροντα. Για αυτό και από μικρή ηλικία ασχολούμαι με το χορό έχοντας συμμετάσχει σε αρκετά Πανελλαδικά Πρωταθλήματα με πολλές διακρίσεις. Λάτρης της μουσικής παρακολουθώ επιπλέον μαθήματα βιολοντσέλου.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ήταν τρόπος ζωής από τη μαθητική μου ηλικία καθώς μια από τις αξίες που με διέπουν, είναι η συλλογική δράση και η ενεργός συμμετοχή.

Συμμετείχα σε όλες τις εθελοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου, καθότι υπήρξα ενεργό μέλος από την αρχή με το συνδυασμό ΑΔΕΚ και το Δήμαρχό Στέφανο Βλάχο. Επιθυμώ πάντα να προσφέρω σε κάθε δράση που έχει ως επίκεντρο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.

Γιατί όλοι θέλουμε να ζούμε με τα παιδιά μας σε μια πόλη Καθαρή και ανθρώπινη, που σέβεται τους Πολίτες και αγωνίζεται να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Άλλωστε ο εθελοντισμός έρχεται με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις κοινωνίες να αξιολογούνται όλα με τη χρηματική τους αξία.

Ως άνθρωπος πορεύομαι από μικρή ηλικία στον επαγγελματικό και οικογενειακό στίβο στηριζόμενη πάντοτε στις δικές μου δυνάμεις, πιστεύοντας πως η ενεργός συμμετοχή και παρέμβαση στα κοινά αναδεικνύει ένα βασικό θεμελιώδες δημοκρατικό μου δικαίωμα.

Όπως έλεγε ο Αριστοτέλης ‘’Ο πολίτης πρέπει να είναι Κοινωνός Αρχής . Δεν αρκεί απλά να ενδιαφέρεται για τα κοινά αλλά είναι αναγκαίο να μετέχει της Αρχής.

Κίνητρο μου για τη συμμετοχή με το συνδυασμό Ενωμένη Πετρούπολη, αποτέλεσε η ενωτική πορεία του συνδυασμού που καταφέρνει να συγκεντρώνει αξίες όπως η αλληλεγγύη, η κοινή συμπόρευση και η δυναμική διαφορετικών δυνάμεων που γίνονται εφαλτήριο εξέλιξης και αναβάθμισης του Τόπου μας.

Τρέφω μεγάλη αγάπη για τον Τόπο που μεγάλωσα, γεννήθηκα και κατοικώ. Η Πετρούπολη μπορεί να μετουσιωθεί σε μια πόλη που αξίζει να ζει κανείς έχοντας ήδη με το Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο και την ομάδα του σημειώσει εξελικτική πορεία με μεγάλα και σημαντικά έργα.

Ωστόσο η συμμετοχή στα κοινά είναι μια συνεχής διαδικασία. Ζήσαμε και ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις, επιδημίες, πολέμους, φυσικές καταστροφές, ανατιμήσεις, ανατροπές στο τομέα της ενέργειας και τραγικά περιστατικά καθημερινής ανθρώπινης βίας. Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Χρέος μας είναι να εμπλουτίσουμε τις καθημερινές μας δράσεις με ενέργειες στοχευμένες και ωφέλιμες για τον Πολίτη.

Όραμα μου να σταθώ χρήσιμη με τις ιδέες μου και τις δυνάμεις που διαθέτω, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη του Τόπου μου.

Η Πετρούπολη είναι το ομορφότερο προάστειο της Δυτικής Αθήνας και αξίζει πολλά! Ας συνδράμουμε όλοι να γίνει ακόμα πιο όμορφη. Προσωπικά ως μητέρα τριών παιδιών που ενδιαφέρομαι για την εξέλιξη τους,  θεωρώ απόλυτη υποχρέωση μας να παραδώσουμε την πόλη μας καλύτερη από ότι την βιώσαμε και βιώνουμε.

Θα ήθελα να δω την πόλη μου ομορφότερη, μια πόλη με σύγχρονες δομές και υπηρεσίες, μια πόλη με χώρους πρασίνου και χώρους αναψυχής για τους κατοίκους της. Μια πόλη επίκεντρο του Πολιτισμού και των Κοινωνικών Δράσεων. Μια πόλη που προάγει τον Αθλητισμό. Μια πόλη με Κοινωνική Πρόνοια. Μια πόλη που σέβεται και προστατεύει το Περιβάλλον. Μια πόλη Καθαρή με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Μια πόλη που δημιουργεί Ασφάλεια στον Πολίτη της. Μια πόλη Πρότυπο. Μια πόλη να ζεις και να βιώνεις όχι απλά να επιβιώνεις.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Στη Ενωμένη Πετρούπολη προχωράμε μαζί για την Πρόοδο της Πετρούπολης!

Με εκτίμηση,
Κωστορρίζου Φλωρεντία (Λώρα)

Κοινοποίηση σε:
Scroll to Top