Αθλητισμός

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ & ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο αθλητισμός είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες μας, διότι είναι βασικό κοινωνικό αγαθό που αφορά όλες τις ηλικίες και όλες τις τάξεις της κοινωνίας.

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Πετρούπολης έχει προγράμματα αθλητικών τμημάτων στο κολύμπι, στο ποδόσφαιρο, στην πετοσφαίριση, στην καλαθοσφαίριση, στην ενόργανη, στη ρυθμική, στην άθληση γυναικών και ανδρών, όπως επίσης και δραστηριότητες για ΑμεΑ. Όλα αυτά βοηθούν τους πολίτες να δημιουργήσουν σε τακτική βάση ευκαιρίες για άσκηση – φυσική δραστηριότητα, δίχως απαραίτητα να είναι μέλη κάποιου συλλόγου ή κάποιας ομάδας.

Τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού πραγματοποιούνται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με την αντίστοιχη ειδικότητα σε κάθε άθλημα. Στόχος του τμήματος Αθλητισμού είναι η δημιουργία νέων αθλητικών τμημάτων, όπως π.χ. υδρογυμναστική, Aqua Aerobic, χειροσφαίριση, τρίαθλο, ασκήσεις φυσικής κατάστασης στην ύπαιθρο για ενήλικες, πεζοπορία, αναρρίχηση, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος ΑμεΑ.

Το Τμήμα Αθλητισμού υλοποιεί το πρόγραμμα «Αθλητικές Εκδηλώσεις Άνοιξη – Καλοκαίρι», μία διοργάνωση Θεσμό για την πόλη.

Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέσω φιλικών αγώνων με τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια μέσω κονδυλίων και επιχορηγήσεων τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου «Αλκυών» και στην Αγία Τριάδα, στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Ιωάννου, καθώς και των κλειστών γηπέδων μπάσκετ στα σχολικά συγκροτήματα.

"ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ."

Scroll to Top