ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ονομάζομαι Γιάννης Αλεξόπουλος.

Είμαι πατέρας τριών παιδιών.

Γεννήθηκα το 1963 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και κατάγομαι από τον Αριστομένη Μεσσηνίας.

Σπούδασα την Οδοντιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι αποφοίτησα το 1988.

Από το 1991 ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού οδοντιάτρου στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρώ εδώ στην Πετρούπολη.

Εντάχθηκα στην Ελληνική Χριστιανοσοσιαλιστική Οργάνωση Νέων τη νεολαία του χριστιανοκοινωνικού κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας όταν ήμουν μαθητής Λυκείου και συνέχισα ως φοιτητής μέσα από την Χριστιανοσοσιαλιστική Σπουδαστική Κίνηση.

Παράλληλα κι επί σειρά ετών υπήρξα συνεργάτης των νεανικών ενοριακών συντροφιών (κατηχητικών), διαδοχικά, των ενοριών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης.

Σήμερα είμαι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής της Χριστιανικής Δημοκρατίας.

Συμμετείχα ως υποψήφιος βουλευτής της Χριστιανικής Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών

  • στις βουλευτικές εκλογές του 2007 στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αναγέννησης
  • στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ως συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του “ΟΧΙ”  (Δημοκρατική Αναγγέννηση, Ε.ΠΑ.Μ. και Κινήματα Πολιτών) και
  • στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2023 ως υποψήφιος βουλευτής στη Β2′ Αθηνών (Δυτικός Τομέας) με το ψηφοδέλτιο της Πολιτικής Πρωτοβουλίας (συνεργασία Χριστιανικής Δημοκρατίας, Δημοκρατικής Αναγέννησης κι ομάδας Πολιτικής Πρωτοβουλίας)

Υπήρξα τρεις φορές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του Δήμου μας (το 2006 στο ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Καλαφάτη, το 2010 στο ψηφοδέλτιο του Στέφανου Βλάχου πάλι και το 2014 στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Σακούτη).

Πιστεύω στην μακραίωνη αμεσοδημοκρατική αυτοδιοικητική παράδοση της Ρωμιοσύνης.

Στις τοπικές κοινωνίες διασώθηκε η παράδοση αυτή σε καιρούς χαλεπούς. Στις τοπικές κοινωνίες πάλι, στους σύγχρονους δύσκολους καιρούς, μπορούμε να αναδείξουμε το ανανεωμένο στίγμα της ξανά. Να γίνει η αρχή για αληθινή αυτοδιοίκηση με στοιχεία άμεσης δημοκρατίας.

Κοινοποίηση σε:
Scroll to Top